top of page
Fotolia_129317617_M.jpg
Logga mnap hemsida.png

Våra behandlingsmetoder

MANIPULATIONBEHANDLING
er en behandlingsmetod för att normalisera rörlighet 
och nervfunktion i rygg-, nacke- eller extremitetsleder.
informationen till omkringliggande vävnader normaliseras och muskelspänningar minskar efter behandlingen. 
En manipulation utförs via en snabb rörelse med ett fast och skonsamt grepp i ledets rörelseplan.
Manipulationsbehandling
Droppteknik 
En snabb och skonsam justering av lederna med en dropplatta som mjuknar av mot slutet för bästa patientkomfort med minimalt obehag. 
Justeringen utförs vid trycket som appliceras från naprapaten så plattan patienten ligger på faller.
vi drar nytta av accelerationen i plattan så att trycket som appliceras mot patientens led blir mindre en vanlig manipulationsbehandling.
Droppteknik
Mobilisering
Er en lednär töjning för att normalisera funktionen i rygg- och extremitetsleder. Det er en manuell behandlingsteknik som appliceras en gång eller upprepade gånger inom eller vid den passiva fysiologiska rörelsebarriären för en led, utan att lägga till någon impuls.
Mobilisering
Triggerpunktsbehandling
En triggerpunkt är en muskelspänning eller en hyperöm punkt i en muskelfibersträng. Triggerpunkten kan ge en lokal smärta, men också en karaktäristisk projicering av smärtan till en annan del av kroppen.
Via pressus av den myofaciala triggerpunkten  siktar vi oss in på att inaktiverar punkten, så att den spända muskelfibersträngen i muskeln slappnar av.
Triggerpunktsbehandling
Massage/Idrottsmassage
Vi använder massage för att lindra smärta samt för att öka cirkulationen i muskulatur, bind- och stödjevävnad.  Det finns även teorier om att det kroppsegna hormonet oxytocin ger ett ökat välmående.
Vid träning och tävling är Idrottsmassage ett bra komplement för att hjälpa musklerna att återhämta sig snabbare efter hårda träningspass, så att träningseffekt och prestation ökas.
Massagen kan också fungera bra som uppladdning inför tävlingar, förkorta läkningsprocesser. och förebygga muskulära skador.
Massage
Stretching
Stretching är en teknik för att öka eller bibehålla rörlighet, minska muskelspänning samt öka cirkulationen. vi använder stretching för att påverka bindväven samt musklers funktion, spänning och elasticitet och därmed indirekt även leders rörlighet.
Stretching
Rehab/Hemträning 

Vi på Mälarvikens naprapater skräddarsyr övningar och rehabiliteringsprogram efter patientens behov för att förebygga och rehabilitera dina besvär och skador, samt ger rådgivning angående ergonomi och träning.

Grundprincipen är att skapa en god balans mellan styrka och rörlighet.

För att nå ett varaktigt resultat är naprapaten noga med att motivera patienten att själv vara delaktig i rehabiliteringen.

Rehab
Rörelseanalys/screening
Med en rörelseanalys eller screening kan vi avslöja nedsatt funktion eller felaktig teknik för att förebygga skador och förbättra presentationen inom idrottande eller motionerande.
 
Med en rörelseanalys kan vi hitta ditt problem så att du kan få reda på vad du och vi kan göra vidare för att förbättra ditt problem.
Rörelseanalys
Förebyggande behandling
i dagens samhälle har många behov av regelbundet underhåll på grund av stress, stillasittande och dålig hållning. 
Muskel- och ledbesvär är den vanligaste orsaken till sjukskrivning och förebyggande naprapat- eller massagebehandling  kan vara ett bra sätt för att hålla sig själv eller sina anställda friskare och undvika sjukskrivning. arbetsgivare kan göra avdrag för kostnader för friskvårdsmassage och  förebyggande naprapatbehandling.
Förebyggande
Dry Needling
Dry Needling är sterila engångsnålar som vi setter i en triggerpunkt som är en knuta eller en hård sträng i muskeln som kan ge en lokal och/eller refererad smärta. 
När vi setter nålen i triggerpunkten så kan det ge en Local Twitch Responsesom innebär att man känner att det rycker till i muskeln. Detta får musklarna att slappna av och släppa på lokala spänningar som ger upphov till smärta och besvär.
Forskning har påvisat att dry needling har en neurologisk och biokemisk effekt i området vilket gör att det är en effektiv behandlingsmetod för en rad muskulära problem. 

Dry needling
bottom of page