top of page
Hiking 1.jpg

om oss

Vi på Mälarvikens naprapati och rehab är specialister på muskel- och ledbesvär, är utbildade på Naparapathögskolan i Stockholm och legitimerade av Socialstyrelsen.

Vi har själva varit aktiva inom idrott och har därför ett stort intresse och erfarenhet av idrottsrelaterade skador. För idrottaren är det viktig att ta reda på varför problemen har uppkommit för att för att undvika att skadan inte återkommer. Vi lägger därför stor vikt i att hitta orsaken till problemen via noggrannheten och förmågan att se kompensatoriska mönster som kroppen kan skapa vid fel teknik, svaghet, inskränkt rörelse, smärtor eller efter tidigare skador.

Det är viktig att du som patient hos oss får en förståelse för dina besvär och vad du själv kan göra för att undvika dem. Vi är därför angelägen att ge dig uppdaterade och evidensbaserade övningar, tips och råd om bland annat teknik och ergonomi för en bäst möjlig läkningsprocess.

Vårt mål är att varje individ ska känna sig väl omhändertagen och att du som patient ska uppleva en märkbar förändring och förbättring när du har varit hos oss.

Vi tar hand om dig när du har ont så att du skall kunna röra dig fritt utan smärtor och göra sakerna du älskar mest. 

Running in montain.jpg
Hiking Mountain.jpg

Endre Andersen leg. Naprapat

Endre, en av grundarna till Mälarvikens naprapater, är en glad och engagerad naprapat från Norge. 

Han har tidigare varit aktiv fotbollsspelare, men nu ägnar han sig mest åt löpning, styrketräning, längdskidor, snowboard, vandring och kitesurfing.

Hans största drivkraft är att hjälpa andra människor att må bättre så att de kan leva det livet de önskar utan muskel- och ledsmärtor.

 

Förutan att vara naprapat har Endre en 3 årig idrottsutbildning med specialisering i fotboll och kurser inom olika idrotter. 

Han har därför en bred kunskap och förståelse för problem som kan inträffa hos olika idrottsutövare. 

 

Han är vidareutbildat inom JEMS- rörelseanalys/screening och stabiliseringsträning, Dry Needling – “Behandling av muskelknutor med nålar”, löpcoach utbildning och inom fotens anatomi och biomekanik med anpassning av sulor. Annars fylls det på med kunskap och kurser kring idrottsskador, träning och smärta. Har utöver detta över 10 år behandlingserfarenhet av traditionella smärttillstånd i rörelseapparaten.
 

Hans mål, utöver en noggrann undersökning, behandling och åtgärdsplan, är att patienterna skall få en förståelse för vad deras smärtproblematik grundar sig i och på detta sätt hjälpa de tillbaka till en smärtfri vardag.

 

Sara Ljusterfors leg. Naprapat 

Sara, som tillsammans med Endre är en av grundarna till Mälarvikens naprapater.

Hon är legitimerad naprapat och har över 10 års erfarenhet inom yrket av såväl arbets- och vardagsrelaterade besvär samt idrottsskador. Hon har även jobbat som naprapat i Norge under 4 år.

 

Hennes största drivkraft är att få sina patienter att må bättre och att de ska få förståelse för sina besvär och uppkomsten av dessa samt jobba förebyggande för att förhindra återfall.

 

Sara är speciellt intresserad av ryggproblematik och bålstabilitetsträning för att förebygga uppkomsten av besvär från rygg-och bäcken. Hon har även fördjupat sig och fortbildat sig inom ämnet smärtproblematik under-och efter graviditet.

 

Hon har själv varit aktiv inom ishockey - och ridsport under större delen av sitt liv och har en skapat sig en god förståelse för idrottskador inom dessa sporter.

Sara är sedan i oktober/november tillbaka i tjänst på våran mottagning på Ekerö efter nästan 1 års mammaledighet.

Profilbildet mnap Endre.jpg
Mnap Sara.jpg
Logga mnap hemsida.png
bottom of page